Heerlijk sneeuw! Maar lente is ook weer fijn…

IMG_3663

Rennen door een halve meter sneeuw, niet makkelijk voor een Lapinkoira, maar wel veel pret!

 

 

We hebben een pittige winter gehad. Véél sneeuw van wel meer dan een halve meter hoog, die heel lang bleef liggen. Ik kijk zelfs nu nog naar wat kleine plakjes sneeuw aan de overkant van ons dal!
De meisjes Mikkeli, Juula en zelfs Zarah hebben dan ook heerlijk genoten van al dat witte goedje. Elke keer als ik ze naar buiten liet leek het of ze liepen te dansen van geluk: het is er nog de sneeuw! Neus er in, rennen, proesten, onder de sneeuw een tak of speeltje proberen te vinden en te bevrijden. Grote pret allemaal.

IMG_1800

Lekker rennen, kom op Miks….

IMG_1801

…ja ik kom, ik wil ook lekker rennen!!!!

 

 

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan zoveel sneeuw: als je gaat wandelen met deze langharige dametjes, die niet heel hoog op de pootjes staan, zit hun vachtje al snel onder de sneeuwballen. Ik kende het fenomeen natuurlijk al van de berners, wiens vlaggen aan de poten altijd flink vol hangen met sneeuwbollen. Maar bij de Lappies gaat het toch verder. Vooral in hun 4 oksels, op de buik en op de borst hangen heel wat kilootjes sneeuw. We hebben zelfs tijdens een wandeling gehad, dat ze zich op een open, onbetreden stuk helling waagden en ze bijna niet meer omhoog terug konden komen. Halverwege bleven ze staan zo van : nu gaat het niet meer, hier blijven we, kom ons maar halen.
Gossie…. Mikkeli liep -toen we haar eindelijk toch zo ver hadden gekregen verder terug omhoog te ploegen door de sneeuw- wijdbeens van de hoeveelheid sneeuwbollen die in de oksels van haar achterpoten waren komen te zitten. En het eruit halen bij thuiskomst is ook een hele toer! Hete natte doeken werkten uiteindelijk nog het beste om de sneeuw los te smelten. het lag wel aan het soort sneeuw dat we hadden die keer: zwaar, plakkerig en poederig tegelijk. Later werd het minder erg, toen het meer gevroren had.

IMG_1844 IMG_1824 IMG_1803

Gelukkig is de sneeuw voor het grootste deel één en al pret en vooral samen een sneeuwfeestje er van maken (ook samen met Zarah) is nog het allerleukste.

Nu is het al weer 16 maart, de sneeuw is zelfs nu nog in hoopjes langs de kant van de weg te vinden, maar daar kan je geen pret meer mee maken. Nu is het al weer lente: al vele dagen hebben we een heerlijke zon en de thermometer staat ver boven de 20 graden. Dus de deuren staan weer open en de meisjes zijn lekker veel buiten. Jonge plantjes worden geïnspecteerd of alvast maar uit de grond getrokken, vogeltjes die overal om ons heen het hoogste lied zingen worden in de gaten gehouden en de eerste insecten worden nagekeken met vragende blik, was dat niet ook een leuk dingetje om op te jagen, of mocht dat niet??? Je ziet ze stil genieten van alle natuur en bedrijvigheid om hun heen.

De winter was fijn, maar we gaan nu weer samen buiten genieten van een hele lange lente, zomer en herfst!

IMG_2004

Even een inspectie van de nieuwe plantjes

IMG_2009

Mikkeli en de narcissen: voorjaar!!!

IMG_2019

Samen lekker nieuwsgierig

IMG_2021

Juula en Zarah, allebei vol concentratie aan het kijken of er nog reeën in de tuin lopen…

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s