Saampjes met de drie meisjes

Het leven met Zarah en de lapjes was deze zomer en herfst heerlijk.

Daar komt Mikkeli aangerend...

Daar komt Mikkeli aangerend…

….en daar flitst Juula op me af!

En dan komt Zaar er aan gerend! Zet ‘m op Zarah, je kan het nog!!!!

De twee “kleintjes” Mikkeli en Juula zijn zo vertrouwd samen, genieten van elkaar en alles wat ze doen en meemaken. Zarah doet vooral haar eigen dingetje en zoekt af en toe wat gezelligheid, wat honds-contact en speelt een klein beetje met ze. Soms is ze een beetje jaloers op alle aandacht die die vrolijke kleine hondjes krijgen en gaat dan op haar strepen staan. Dan is ze even een echte ouwe bullebak: ik lig nu bij Ellis, die is van mij en die kleintjes mogen er niet bij. “Kom je wel dichtbij dan grijp ik je”, zeggen haar ogen dan.
Wat ze dan ook doet! Dan gilt vooral Juula alles bij elkaar, terwijl er nog niets gebeurt, maar dat werkt wel goed: want ik grijp in en Zarah schrikt er van en houdt ook op met haar in haar nekvel grijpen.

Mooie Zarah

Mooie Zarah

Gelukkig is Zarah lekker duidelijk en weten Mikkeli en Juula nu wel hoe ze in elkaar zit, dus vermijden ze zo’n ingreep. Zo schattig hoe ze als we ergens zitten, waar Zarah natuurlijk bij ligt, voorzichtig om het hoekje van de deur kijken om in te schatten hoe Zarah haar humeur is. Dan druipen ze ook gelijk af als Zarah ze een waarschuwende blik geeft. En ze lopen quasi nonchalant naar binnen als ze geen oog voor ze heeft. Juula is altijd het meest vrij met Zarah. Die durft ook gerust onderdanig op haar af te lopen en haar op haar neus te likken, of haar te verleiden, door met het koppie over de vloer en de kont draaiend in de lucht tegen haar aan te gaan kroelen, in haar nek te knabbelen of te likken. Heerlijk om te zien zo’n toneelstukje. Vaak is Zarah dan zichtbaar gecharmeerd door dat kleine zwartje en knuffelt ook wat terug of geeft Juula’s oortjes een lik.
Mikkeli is wat voorzichtiger. Die probeert zoiets nooit. Zarah gaat wel zelf op haar af en geeft haar kontje dan een snuffel-inspectie (waarbij Mikkeli gewillig haar poot hoog optilt zodat ze er goed bijkan!).

Lieve Mikkeli

Lieve Mikkeli

Ons lieve kleine Juultje

Ons lieve kleine Juultje

Het samenspel tussen Mikkeli en Juula blijft vertederen en amuseren. Geweldig zoals die twee Lapjes met elkaar omgaan.

Ze spelen heel veel, maar kunnen ook samen heerlijk op onderzoek uit gaan. Samen de borders inspecteren op lekkere eetbare grassen, samen een kuil graven, samen lekker in de modder frutten bij het waterstroompje, samen een kikker of zo de schrik van z’n leven geven, samen de laatste bramen van een struik plukken, samen eens lekker blaffen naar de hondjes van de gasten of samen achter het gaas eens uitgebreid de hondjes in de tuin van Boris bekijken wat die nu allemaal aan het doen zijn (ook heel vertederend om vanuit de tuin van huis Boris te zien hoe ze samen tegen het hek en elkaar geperst zitten te kijken). Er is nog zoveel voor ze te beleven in de wereld en zoveel pret voor ze om samen te maken.

drie meisjes 1

Als je naar Mikkeli en Juula kijkt (en dat kan ik nog steeds uren doen!) zie je echt twee gelukkige en tevreden hondjes. Dat staalt van ze af. Zarah heeft dat natuurlijk ook, maar door haar leeftijd heeft ze soms ook een “laat mij maar lekker rustig liggen-look” over zich. De twee kleine lappies hebben meer de “wat zullen we nu weer eens voor iets leuks kunnen gaan beleven-look” over zich. En dat is zo heerlijk!!!

Juula laat het hier ook even zien hoe ze er over denkt:

Het leven is zo fijn, joepie!!!!

Het leven is zo fijn, joepie!!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s